Twents Wijngaard Diner

Wijngaard Hof van Twente

Roelof en Ilse Visscher zijn in 2000 gestart met Wijngaard Hof van Twente. De wijngaard behoort met 5,5 hectare grond tot één van de grootste wijngaarden van Nederland. Voor de productie van de rode-, witte- en roséwijnen worden druiven verbouwd die goed gedijen in het noordelijke klimaat. Op het erf van de familie Visscher worden de druiven verwerkt tot de Twentewijnen. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de Wijngaard & Zorgboerderij.

Roelof en Ilse Visscher

Roelof Visscher is afgestudeerd aan de Internationale Agrarische Hogeschool in Deventer, studierichting Internationale Agrarische Handel, afgestudeerd op bedrijfskunde. Na 10 jaar werkzaam te zijn geweest als regiomanager bij de Agrarische Bedrijfsverzorging Oost Nederland, is hij vanaf 1 januari 2003 fulltime ondernemer in de wijnbouw.

Ilse Visscher is afgestudeerd als gedragspsycholoog aan de universiteit Groningen. Na ruim 10 jaar werkzaam te zijn geweest als orthopedagoog in diverse organisaties is zij vanaf 2006 fulltime ondernemer.

Ilse en Roelof zijn getrouwd en hebben 3 kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar.

Samen zijn zij eigenaar van Twentewijn, deze onderneming bestaat uit drie bedrijven. Het wijnbouwbedrijf, Wijngaard “Hof van Twente” vof in het Twentse Bentelo, is 5,5 ha groot en biedt, naast de productie van wijn, ook een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking of voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Neerlands Wijnmakerij bv is de grootste particuliere wijnmakerij van Nederland. Hier wordt voor 25 andere Nederlandse wijnboeren wijn gemaakt (25 ha). Zowel wijngaard Hof van Twente als Neerlands Wijnmakerij hebben vele nationale en internationale prijzen gewonnen met hun wijnen. Tot slot is er handelsonderneming Vitisvino bv waar producten worden verhandeld die te maken hebben met wijnbouw en wijnmaken.